Julekort er en tradition, der bør bevares

Man har i mange årtier brugt julekort til at sende hilsner til sine nærmeste bekendte, venner og familie. Julekort er en gammel tradition i Danmark, der grundet de sociale medier desværre er ved at gå i glemmebogen, da næsten alle mennesker efterhånden har en profil på et eller flere af de sociale medier, hvilket gør det nemmere at sende en fælles julehilsen ud ved nogle enkle tryk på et tastatur. Der er noget ved at modtage et håndgribeligt julekort som ikke kan bortforklares, det giver modtagerne følelsen af, at der er nogle der virkelig holder af dem siden de tager sig tid til at finde det perfekte julekort og finde på en personlig og kærlig hilsen med en lykønskning om et godt nyt år. Julekort hører efterhånden til den ældre generation, men der er stadig mange, der årligt sender de bedste ønsker om held og lykke i det nye år med posten, traditionen med julekort bør holdes gående på trods af de sociale medier. Man kan købe julekort i alle fysiske butikker, men udvalget på internettet er langt større, og der er også mulighed for kun at købe det antal man skal bruge.

Julekort sendt med posten kan støtte velgørenhed.

Danmark er kendt for at have opfundet julemærkerne, der lige siden deres oprindelse blev solgt for at støtte julemærkehjem i Danmark. Dem der årligt sender fysiske julekort køber også samtidig julemærker for at støtte det gode arbejde og gøre konvolutten mere julet end normalt, da motiverne på julemærkerne altid har julemotiver af den ene eller den anden slags. På markedet kan man også finde mange julekort, der sælges for at støtte andre velgørende sager, disse sælges som regel enkeltvis eller i pakker af tre styks, hvorimod almindelige julekort ofte sælges i pakker af fem eller ti.

Med tiden er julekort blevet til mere end bare minder.

Gennem tiden har folk bare lagt deres julekort på hylden så snart de er læst én gang, men der er kommet en ny trend når det kommer til at bruge sine julekort på en smart og dekorativ måde. Der er flere og flere der laver guirlander af deres julekort, hvert år kan man sætte flere julekort på sin guirlandesnor, så den til sidst kan nå hele vejen rundt i stuen til stor glæde for alle der kommer på besøg, på denne måde kan afsenderne af dine julekort se, at deres gestus bliver værdsat. Julekort er meget dekorative som julepynt grundet de mange motiver af snemænd, nisser, snelandskaber, misteltene og juletræer, der pryder forsiderne.